„Icre“ de fasole cu ceapă verde
Dacă vrei ca fasolea să fiarbă repede, pune în vas, după ce ai schimbat apa de 2-3 ori, un cartof sau o linguriţă de zahăr. „Icrele“ de fasole cu ceapă verde pot fi un aperitiv potrivit la meniul de prânz de azi. Sau poţi să iei o porţie chiar la serviciu. Şi sunt foarte bune şi reci.
„Icre“ de fasole cu ceapă verde - Ingrediente (4 porţii)
500 g fasole 1 legătură ceapă verde 1 morcov 2 căţei de usturoi 50 g unt
„Icre“ de fasole cu ceapă verde - Mod de preparare
Laşi fasolea la înmuiat peste noapte. A doua zi, o pui la fiert. Schimbi apa de 2-3 ori până se înmoaie foarte bine bobul. Scurgi, dar păstrezi cam 100 ml din zeama în care a fiert. Speli ceapa verde şi o tai mărunt. Speli morcovul şi îl cureţi. Mixezi într-un bol fasolea, cu morcovul tăiat în bucăţele, usturoiul curăţat de coajă şi untul ţinut la temperatura camerei. Adaugi treptat, mixând continuu, din zeama în care a fiert fasolea, până obţii o pastă omogenă, care poate fi întinsă pe pâine. Pui compoziţia într-un vas şi amesteci cu o lingură de lemn împreună cu ceapa verde tăiată. Serveşti „icrele“ de fasole pe felii de pâine prăjită.