Iepuraşi dulci

Aceste miniprăjituri vesele vor fi bucuria celor mici. Ei vor fi nerăbdători să guste din aceşti iepuraşi dulci.
De ce ai nevoie pentru iepuraşi dulci
Pentru blat: ● 100 g făină ● 75 g unt ● 3 ouă ● 200 ml apă ● ½ linguriţă zahăr ● 1 praf de sare Pentru cremă: ● 500 ml lapte ● 6 gălbenuşuri ● 125 g zahăr ● 40 g amidon ● 1 păstaie de vanilie ● 80 ml apă clocotită Pentru decor: ● 150 g ciocolată neagră ● 150 ml frişcă lichidă ● bomboane colorate
Cum se prepară iepuraşi dulci
Pentru aluat, pui într-o cratiţă untul tăiat cubuleţe, sarea şi zahărul. Torni apa şi pui pe foc până se topeşte untul şi începe să fiarbă. Adaugi făina şi amesteci energic până când compoziţia se leagă şi se adună. Scoţi aluatul din cratiţă, îl pui într-un bol, îl acoperi cu un prosop şi-l laşi să se răcească. Ulterior, îl baţi cu mixerul la viteză medie. Adaugi ouăle, unul cât e unul.Continui să mixezi până vei obţine un aluat omogen şi neted. Îl răstorni într-un poş şi formezi 7 chou-uri pe o tavă în care ai întins hârtie decopt. Coci gogoşile 30-35 deminute la 190 °C, până cresc în volum şi devin aurii. Le laşi la răcit şi le tai în două.
Din restul de aluat coci mustăţile, năsucul şi urechiuşele iepuraşilor.
Pentru cremă, amesteci gălbenuşurile cu 3 linguri de lapte şi cu amidonul.Într-o cratiţă torni restulde lapte, adaugi zahărul şi miezul de la păstaia de vanilie şi le pui pe foc până dau în clocot. În compoziţia de gălbenuşuri torni apa şi amesteci continuu. Această compoziţie o răstorni încratiţa cu lapte. Laşi să fiarbă un minut, amestecând continuu.Dai crema deoparte casă se răcească.
Pentru decor, pui frişca lichidă pe foc, iar când începe să dea în clocot, o iei de pe aragaz şi o amesteci cu ciocolata tăiată bucăţi mici. Amesteci până se topeşte ciocolata.Laşi compoziţia să ajungă la temperatura camerei.
Umpli fiecare chou cu cremă, aşezi peste ea cealaltă bucată, le decorezi cu glazura de ciocolată, le pui mustăţile,urechile, nasul, iar ochii şi gura le faci din bomboane colorate.