Îngheţată cu negresă şi sos de ciocolată

Un desert perfect pentru această zi de la sfârşitul săptămânii!
Ingrediente
Pentru negresă 400 g ciocolată menaj 100 g unt 100 g făină 200 g zahăr 3 ouă ½ linguriţă praf de copt un vârf de cuţit de sare câteva picături esenţă vanilie
3 ouă
100 g fistic nesărat
80 g zahăr
1 linguriţă coajă rasălămâie
80 ml zeamă lămâie
1 cutie frişcă lichidă
1 fiolă esenţă fistic
1 cană smântână pentru frişcă
350 g ciocolată menaj
fructe de sezon
Preparare
Pentru negresă topeşti la bain-marie ciocolata cu untul, amestecând uşor. Baţi ouăle cu zahărul, adaugi ciocolata topită, făina amestecată cu praful de copt, sarea şi esenţa de vanilie. Torni c o m p oziţia într-o tavă unsă şi tapetată. Tava trebuie să fie suficient de mare pentru ca grosimea compoziţiei să fie de 1 cm şi astfel să se coacă uniform.
Coci prăjitura aproximativ 40 minute. Pentru îngheţată baţi gălbenuşurile cu zahărul la bain-marie. Albuşurile le baţi cu sare până devin o spumă tare. După ce se îngroaşă gălbenuşurile şi devin ca o cremă, le scoţi din bain-marie, amesteci în continuare până se răcesc puţin, adaugi fisticul măcinat, coaja şi sucul de lămâie, esenţa de fistic, albuşurile bătute spumă şi frişca bătută. Pui compoziţia într-o formă şi o laşi în congelator câteva ore. Pentru sos încălzeşti smântâna pe bain-marie, adaugi ciocolata mărunţită,
dai vasul deoparte şi amesteci energic până se omogenizează compoziţia. Serveşti în castronele, în care pui o lingură de îngheţată, apoi o felie de negresă, din nou îngheţată, torni sosul de ciocolată şi ornezi cu fructe de sezon.