Îngheţată cu piersici (Peach Melba)

inghetata cu piersici (peach melba) jpeg

O savoare deosebită, un răsfăţ pentru tine şi familia ta!

Ingrediente

6 piersici mari, bine coapte 300 g fructe de pădure (mure, zmeură, afine) 100 g zahăr tos 100 g zahăr pudră 2 linguri zeamă de lămâie

300 ml lapte

3 gălbenuşuri

4 linguri zahăr

300 ml frişcă

1 baton de vanilie

Mod de preparare

Pentru îngheţata de vanilie se fierbe laptele cu batonul de vanilie şi se lasă la răcit. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până devin cremă. Aceasta se pune peste lapte şi se fierbe compoziţia la foc mic până ce se îngroaşă. Nu se dă în clocot, căci se taie. Se pun la fiert 300 ml apă şi zahărul cristalizat. Când siropul începe să clocotească, se introduc piersicile tăiate jumătăţi şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până se înmoaie. Se scot cu spumiera şi se lasă la răcit. Separat, se pun fructele de pădure, bine spălate şi scurse, în blender, împreună cu zahărul pudră şi zeama de lămâie. Se mixează bine. Se pune câte o cupă de îngheţată pe fundul unui bol, se aşază deasupra feliile de piersică, se adaugă o altă cupă de îngheţată deasupra, se toarnă sosul de fructe de pădure, se decorează cu câteva fructe întregi şi se serveşte imediat.