Îngheţată de mentă

041215 copy jpeg

Se apropie weekendul! Ca să-l aşteptăm cum se cuvine, ne-am făcut din timp planul de deserturi şi de răsfăţ. Colega noastră Maria Belu ne-a preparat o îngheţată excelentă!

Ingrediente

250 ml lapte, 150 g zahăr, 500 ml frişcă lichidă, 40 g frunze de mentă, 5 gălbenuşuri, 100 g ciocolată de menaj amăruie, 100 g fructe

Preparare

Speli coacăzele şi frunzele de mentă şi le laşi la scurs. Amesteci laptele cu zahărul, menta şi jumătate din frişca lichidă şi pui la foc mic până se înfierbântă (fără să fiarbă). Iei vasul de pe foc, acoperi şi laşi 30 de minute. Scoţi frunzele de mentă şi le presezi în strecurătoare.

Baţi restul de frişcă şi gălbenuşurile bine. Pui din nou amestecul de lapte la foc mic şi, când s-a încălzit, îl torni treptat peste gălbenuşuri. Fierbi amestecul la foc porivit, amestecând continuu, până se îngroaşă. Laşi să se răcească şi încorporezi frişca amestecând uşor.

Razi ciocolata şi o amesteci în compoziţia de îngheţată. Torni totul într-o caserolă din plastic şi o pui la congelator pentru minimum 6 ore. O serveşti decorată cu fructe şi cu frunze de mentă.