Îngheţată de vanilie cu fructe şi frişcă

Pentru zile toride, pentru un gust deosebit şi aromat avem pentru voi o reţetă de îngheţată de vanilie cu fructe şi frişcă. Şi pentru că ştim că vă place îngheţata (cui nu?), avem pentru voi în pregătire şi alte reţete.
Îngheţată de vanilie cu fructe şi frişcă - Ingrediente
Pentru îngheţată 500 ml lapte 1 fiolă esenţă de vanilie 6 gălbenuşuri 150 g zahăr tos 2 pliculeţe zahăr vanilat 300 ml frişcă lichidă 200 g căpşuni 2 portocale
150 g cireşe sau vişine
200 g pepene roşu
150 g ananas
1 nectarină sau piersici
2 kiwi
2 linguri de miere
Îngheţată de vanilie cu fructe şi frişcă - Mod de preparare
Se pun într-un vas, pe foc, laptele cu zahărul vanilat şi se lasă până când aproape începe să fiarbă. Se bat gălbenuşurile cu zahărul până se deschid la culoare. Se încorporează treptat laptele fierbinte, amestecând continuu cu o lingură de lemn. Se pune compoziţia într-un vas, la bain-marie, şi se lasă până se îngroaşă uşor. Crema nu trebuie să fiarbă pentru că se taie. Se trece crema caldă prin sită, se lasă să se răcească, se amestecă cu esenţa, după care se dă la rece două ore. Se scoate crema din congelator şi se amestecă cu frişca bătută, după care se împarte în trei. O parte se lasă aşa, o parte se amestecă cu căpşunile mixate, iar ultima parte cu zeama şi coaja de la portocale dată pe răzătoarea mică. Se pun cremele în vase diferite şi se introduc la congelator pentru cel puţin şase ore. Se taie fructele după preferinţă, se amestecă cu mierea şi se serveşte îngheţata de vanilie cu fructe şi frişcă