Îngheţată de vanilie cu sos de ciocolată

inghetata de vanilie cu sos de ciocolata jpeg

Ce poate fi mai bun pe o căldură înăbuşitoare decât o îngheţată de vanilie cu sos de ciocolată? Am pregătit pentru voi o reţetă cu adevărat apetisantă şi ademenitoare, la care, aproape că îţi este imposbili să renunţi. Ba mai mult, ai mai mânca încă o porţie, şi încă una şi încă una...

Îngheţată de vanilie cu sos de ciocolată - Ingrediente (6 porţii)

500 ml lapte 1 linguriţă extract de vanilie 6 gălbenuşuri 200 g zahăr 300 ml frişcă lichidă

Pentru decor

topping de ciocolată

Îngheţată de vanilie cu sos de ciocolată - Mod de preparare

Pui pe foc laptele cu extractul de vanilie până când dă în clocot, după care dai vasul deoparte. Baţi spumă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc, apoi încorporezi treptat laptele fierbinte, amestecând continuu.

Fierbi laptele cu ouă pe baie de aburi, la foc mic, amestecând continuu până se îngroaşă. Nu trebuie să dea în clocot, pentru că se taie crema. Iei vasul de pe foc şi strecori compoziţia.

Laşi să se răcească şi pui crema la congelator aproximativ 2 ore. Scoţi îngheţata şi o baţi cu mixerul ca să se spargă acele de gheaţă. Baţi frişca, o încorporezi în îngheţată, o acoperi cu folie de plastic şi o pui la congelator minimum 6 ore. O serveşti, după gust, cu topping de ciocolată şi cu căpşuni.