Îngheţată de vanilie cu zahăr ars

Bowl of vanilla ice cream with pralin jpeg

Când canicula este cuvântul care predomină acest weekend, cea mai potrivită pare a fi o îngheţată. Iar propunerea noastră este cea de vanilie.

Ingrediente

Pentru îngheţată

1 l lapte 6 ouă 350 g zahăr 1 baton vanilie

Pentru crusta de zahăr ars

250 g zahăr

50 g nuci zdrobite

Mod de preparare

Fierbi laptele, adaugi zahărul şi vanilia şi-l mai laşi să fiarbă 5 minute. Separat, într-un vas, baţi ouăle spumă.

Torni peste ouă laptele fierbinte, puţin câte puţin, amestecând continuu. Pui vasul pe foc şi amesteci, însă ai grijă să nu înceapă să fiarbă. Stingi focul şi laşi compoziţia să se răcească puţin, după care o strecori printr-o sită deasă. După ce s-a răcit complet o pui în vas la congelator, iar din când în când amesteci pentru a nu se forma cristale de gheaţă.

Pentru crusta de zahăr ars, topeşti zahărul într-o cratiţă. Când capătă o nuanţă arămie, adaugi miezul de nucă zdrobit şi amesteci. Răstorni zahărul pe o suprafaţă tare şi-l nivelezi. După ce s-a răcit, zdrobeşti zahărul ars şi decorezi cu el cupele de îngheţată.

sursa foto: Photocuisine