Inimioare colorate

1366989825 6516inimioare 20colorate jpeg

Ingrediente: 100 g telemea de oi, 2 linguri unt, 100 g brânză dulce cremoasă, 1 căţel usturoi, 1 linguriţă ceapă verde tocată, 1 linguriţă condimente de legume, 250 g caşcaval, 100 g şuncă presată, piper alb, sare

Pentru decor: boia de ardei dulce, ceapă verde tocată

Pentru aluat: 100 g aluat de foitaj

Timp de preparare: 1h 25 min Dificultate: medie

Mod de preparare:

Dai telemeaua pe răzătoare şi o freci apoi cu două linguri cu unt. Adaugi brânza de vaci, usturoiul pisat, 1/2 linguriţă condimente de legume, piper alb măcinat, sare (ai grijă, şi condimentele au sare), ceapa verde şi freci totul împreună. Pui din această cremă pe o felie de caşcaval, peste brânză pui şunca, iar caşcaval, iar cremă de brânză şi tot aşa până termini ingredientele.

Acoperi totul cu o folie şi dai la frigider. După ce s-au răcit, cu ajutorul formelor tai inimioare şi le aduci la masă presărate cu boia, ceapă verde sau simple. Din aluatul de foitaj modelezi un rulou din care tai bucăţi de 2-3 cm, pe care le coci la cuptor 5-7 minute. Le aduci calde, alături de inimioare.