„Inimioare” dulci

Inimi dulci jpeg

Cel drag ştie deja că ţi-ai dăruit lui inima, însă cum ar fi dacă l-ai surprinde cu un desert cu multă frişcă, numai bun de împărţit de ziua lui.. sau de ziua voastră.

Ingrediente:

Pentru aluat: 150 ml apă 100 g făină 100 ml ulei 3 ouă un praf de sare

500 ml de frişcă lichidă

100 g căpşuni congelate

Zahăr pudră, opţional

Mod de preparare:

image

Pui la fiert pe foc mic într-o cratiţă apa, uleiul şi praful de sare. Când amestecul dă în clocot adaugi făina puţin câte puţin, amestecând încontinuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Când toate ingredientele se omogenizează şi capătă consistenţa unui aluat dai vasul deoparte.

image

După ce aluatul s-a răcit, îl răstorni în alt vas şi adaugi ouăle. Dacă vrei ca aluatul să iasă cât mai fraged este bine să pui ouăle unul câte unul. Secretul este să-l adaugi pe următorul doar după ce ce-l dinainte s-a încorporat complet. La sfârşit consistenţa trebuie să fie asemănătoare unei creme puţin mai groase.

image

Dai drumul la cuptor să se încălzească. Pui aluatul într-un poş şi formezi inimoare direct în tava de copt, unsă în prealabil cu puţin ulei. Coci inimoarele la foc mediu aproximativ 20 de minute, timp în care nu deschizi uşa la cuptor. Le laşi să se răcească şi le tai în jumătate.

image

Laşi căpşunile să se decongeleze şi le zdrobeşti, după care scurgi sucul lor printr-un tifon. Amesteci frişca cu sucul rezultat până capătă o nuanţă de roz deschis. Pui frişca în poş şi o întinzi pe jumătatea inferioară a fiecărei inimioare, iar deasupra aşezi cealaltă jumătate. Opţional, poţi presăra pe deasupra zahăr pudră.