INTERVIU Florina Ghenescu: Gătitul mă relaxează

FlorinaGhenescu jpeg

Florina Ghenescu, pe numele de scenă Miss G. Blondă, tânără, frumoasă, îndrăgostită de muzică şi de... gastronomie. La cei 26 de ani, a preparat o mulţime de reţete pe care le-a învăţat de la mama ei.

Bucate cu gust

După multe peripeţii, m-am întâlnit cu Florina să gătim şi să povestim despre mâncare şi despre proiectele ei muzicale. Pregătită cu tot ce-i trebuie, Florina m-a uimit când mi-a spus: „Ador să gătesc! Am învăţat multe reţete de mâncare de la mama şi, dacă nu ştiu să fac ceva, mă inspir de pe internet. Maria, dar de-acum, promit, voi cumpăra revista «Click!Poftă bună!», în fiecare lună“. Sincer, aflasem de la impresarul ei că ştie să gătească, iar Florina nu m-a dezamăgit. Am vorbit mult despre preparatele culinare pe care le găteşte. „Fac multe salate şi pui la cuptor sau ostropel. De curând am preparat şi chiftele. Am cumpărat carne tocată, pentru că nu am maşină de tocat, am dat prin răzătoare legumele care se pun, am adăugat pâine înmuiată şi bine stoarsă, verdeaţă. Au ieşit delicioase!

Prietenul meu le-a mâncat fierbinţi, direct din tigaie.“ A mai gătit şi… pulpă de căprioară! Nu trebuie să fii specialist ca să ştii că vânatul este o mâncare mai complicată. A făcut o marinată din oţet, boabe de piper, morcov, ceapă, cimbru, foi de dafin şi sare, pe care a ţinut-o 4 ore la frigider, apoi 2 ore la cuptor. „A ieşit foarte fragedă!“, mi-a spus ea cu mândrie nedisimulată. „Chiar dacă nu ştiu să gătesc, intru cu plăcere în bucătărie pentru că gătitul mă relaxează şi, te rog să mă crezi, toate-mi ies. Uite, Maria, pentru salata asta n-am făcut mare lucru! M-am împrietenit cu soarele, iar el mi-a pregătit toate ingredientele şi eu doar le-am combinat!“, a continuat Florina.

Piesa „Moon Light“, lansată în luna ianuarie a acestui an, s-a bucurat de succes şi în ţară, şi afară. „Cu melodia asta am participat la International Music Festival Discovery, ce a avut loc la Varna, în Bulgaria. Au fost 22 de ţări în competiţie, şi piesa asta mi-a adus 3 premii importante: Cea mai bună piesă dance bună cântăreaţă dance şi Cel mai bun show“, mi-a mai spus simpatica mea interlocutoare.

image

Premii musicale

Florina Ghenescu, Miss G, are mai multe proiecte şi de televiziune, dar şi muzicale. În vara care a trecut, a avut un proiect de şapte săptămâni la mare, despre care spune că „a fost prima mea experienţă în televiziune şi m-am descurcat. Urmează să lansez o piesă nouă, tot dance, împreună cu Deepcentral, căreia îi voi face şi un videoclip.“

Salata Miss G

image

Ingrediente: 1 avocado 1 morcov curăţat de coajă 50 g afine 50 g zmeură zeama de la o jumătate de limetă 1 mână de salată creaţă spălată sare piper ulei de măsline extravirgin

După ce a spălat avocado, Florina l-a tăiat pe jumătate, i-a scos sâmburele şi a scobit miezul fructului cu o lingură. A tăiat miezul feliuţe şi l-a pus în bol. Separat, a tăiat fâşii, morcovul şi l-a adăugat peste avocado. A pus salata, fructele de pădure, zeama de limetă, uleiul şi a potrivit de sare şi piper. A amestect legumele şi... gata. A fost deosebit de răcoroasă şi savuroasă. Se pricepe şi, mai ales, face cu drag. Se vede acest lucru şi se simte la gust.

TEXT: Maria Belu