Învârtită cu mere şi brânză. Află cum preparau bunicii noştri celebra plăcintă

În folclor, mărul era considerat pomul vieţii şi simboliza dorinţa de belşug şi de reînnoire. Învârtita cu mere şi brânză este o plăcintă preparată foarte des de bunicii noştri care-i cunoşteau toate secretele pentru a ieşi perfectă. Urmează sfaturile noastre şi vei obţine cea mai bună învârtită cu mere şi brânză.
Învârtită cu mere şi brânză - Ingrediente
Pentru aluat 500 g făină 100 ml ulei 2 ouă 1 praf de sare 250 ml apă caldă
2 mere
1 praf scorţişoară
300 g brânză
1 ou
100 g zahăr tos
1 plic zahăr vanilat
50 g
zahăr pudră, pentru decor
100 ml rom
Învârtită cu mere şi brânză - Mod de preparare
Combini apa cu uleiul, adaugi sarea şi ouăle. La final încorporezi făina în ploaie şi frămânţi până când obţii un aluat elastic. Îl laşi să se odihnească 30 de minute.
Mixezi brânza bine scursă cu oul, zahărul tos, stafidele înmuiate în rom şi zahărul vanilat. Cureţi merele, le îndepărtezi cutia cu seminţe şi cotorul şi le feliezi. Întinzi o foaie subţire din aluat, pui umplutura de brânză, o nivelezi, aşezi felii de mere şi presari scorţişoară. Rulezi şi aşezi învârtita într-o tavă tapetată. O ţii la cuptor până când se rumeneşte. După ce s-a răcorit, o pudrezi cu zahăr.