Jalebi
Bucătăria indiană are preparate pe placul tuturor pofticioşilor. Încearcă unul dintre deserturile indiene: jalebi.
Ingrediente:
300 g făină 200 g iaurt 1 praf de şofran 1 portocală 1 linguriţă unt topit 1 lingură zahăr pudră ulei pentru prăjit
250 g zahăr
100 ml apă
1 lămâie
Mod de preparare:
Se amestecă iaurtul cu făina, coaja rasă de portocală, untul, zahărul pudră, şofranul şi un praf de sare până se obţine un aluat mai gros decât cel de clătite. Se lasă peste noapte la frigider. A doua zi se pune aluatul într-un poş şi se formează covrigei ca în imagine, direct într-o tigaie cu ulei încins. Se scot covrigeii pe o farfurie cu şerveţele de hârtie ca să absoarbă surplusul de ulei. Se pun zahărul cu apa într-un ibric pe foc şi se fierb până se obţine un sirop gros ca mierea. La final se adaugă câteva picături de lămâie. Se trece fiecare covrigel prin siropul răcit, apoi se scot pe un platou.