Jambon în crustă de miere

jambo jpeg

Ingrediente: 1 pulpă de porc din faţă cu tot cu şorici şi os, sare, piper boabe, usturoi, cuişoare, muştar, miere

Dificultate: mica Pregatire: 430 min Fierbere: 2-4h

Mod de preparare:

Faci un amestec de sare, piper şi cimbru şi cu acesta freci carnea. Apoi crestezi şoriciul în romburi şi împănezi carnea cu usturoi şi cuisoare.

Aşezi carnea în tavă, pui apă şi vin, foi de dafin, piper boabe şi dai la cuptor pentru 2 ore la foc potrivit.

Cu 20 de minute înainte de a fi gata, ungi carnea cu un sos făcut din miere şi muştar şi mai laşi 15 minute la cuptor.

Sfaturi! 2 ore de coacere pentru jambonul fără os. Pentru pulpa cu os e nevoie de circa 4 ore. Pune în tavă şi legume: morcovi, ţelină, cartofi, dar şi fructe: mere, gutui sau prune uscate. Vor fi o garnitură specială la fel ca şi friptura!

de la Poliana Partal, Monteoru, jud. Buzău