Kebab de miel cu sos de mentă

kebab de miel cu sos de menta jpeg

In Orientul Mijlociu, kebab se referă la carnea care este gătită ori pe ori lângă flacără directă. Bucăţi mari ori mici de carne sau chiar de carne tocată, pot fi servite pe farfurii, in sandvişuri ori în vase adânci. Aşaşdar, poftiţi la kebab de miel cu sos de mentă!

Kebab de miel cu sos de mentă - Ingrediente

500 g carne de miel sau de oaie 2 linguriţe chimen 2 linguriţe coriandru 1 linguriţă piper 4 căţei de usturoi 2 felii de pâine toast 1 ceapă 3 linguriţe mentă tocată sare

250 ml iaurt gras

sare

piper

1 ardei gras roşu

2-3 căţei de usturoi

1 lingură zeamă de lămâie

2 linguri ulei de măsline

1 lingură mentă tocată

Kebab de miel cu sos de mentă - Cum se prepară

Carnea de miel sau de oaie se trece de două ori prin maşina de tocat. Se adaugă miezul de pâine fărâmiţat, chimenul şi coriandrul măcinate, piperul, usturoiul pisat şi ceapa tocată mărunt. Se amestecă bine, după care se adaugă menta tocată, sare, după gust, şi se omogenizează compoziţia. Se lasă să se odihnească la rece 30 de minute. Între timp, se prepară sosul. Iaurtul se amestecă cu usturoiul pisat, uleiul de măsline şi zeama de lămâie. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, se pune jumătate din ardeiul gras tăiat cubuleţe şi menta tocată. Ardeiul rămas se toacă cubuleţe şi se pune deasupra iaurtului în momentul servirii. Se udă mâinile cu apă sau cu ulei şi se formează opt chiftele. Se introduc pe beţe de frigărui, se dă o formă lunguiaţă şi se frig pe grătarul încins. Se serveşte kebabul de miel cu sosul de mentă.