Keftedes, reţetă tradiţională cipriotă
Tot de ziua naţională a Ciprului vă propunem această reţetă de chiftele din bucătăria tradiţională a acestui popor.
Ingrediente (pentru 20-30 keftedes)
600 g carne tocată porc 1 ceapă tocată fin 100 g pătrunjel proaspăt tocat 1 cană pesmet 1 ou 1/2 linguriţă scorţişoară sare piper ulei de porumb, de floarea soarelui sau de măsline pentru prăjit
Mod de preparare
Pune toate ingredientele într-un vas mare şi amestecă bine. Încinge uleiul într-o tigaie.
Ia din amestecul de carne şi formează mingiuţe sau în forme de mititei şi pune-le la prăjit în uleiul încins. lasă-le câteva minute pe fiecare parte
Ia-le de pe foc atunci când sunt maronii la culoare. Pune-le pe un şervet absorbant, pentru eliminarea excesului de grăsime. Le poţi servi cu sos de roşii.