Keftedes, reţetă tradiţională cipriotă

keftedes cipru chiftele food shutterstock 210413710 jpeg

Tot de ziua naţională a Ciprului vă propunem această reţetă de chiftele din bucătăria tradiţională a acestui popor.

Ingrediente (pentru 20-30 keftedes)

600 g carne tocată porc 1 ceapă tocată fin 100 g pătrunjel proaspăt tocat 1 cană pesmet 1 ou 1/2 linguriţă scorţişoară sare piper ulei de porumb, de floarea soarelui sau de măsline pentru prăjit

Mod de preparare

Pune toate ingredientele într-un vas mare şi amestecă bine. Încinge uleiul într-o tigaie.

Ia din amestecul de carne şi formează mingiuţe sau în forme de mititei şi pune-le la prăjit în uleiul încins. lasă-le câteva minute pe fiecare parte

Ia-le de pe foc atunci când sunt maronii la culoare. Pune-le pe un şervet absorbant, pentru eliminarea excesului de grăsime. Le poţi servi cu sos de roşii.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg