Lasagna

lasagna cu carne jpeg

Ingrediente: 1 pachet foi lasagna 500 g carne tocată 1 ceapă mare 1 căţel de usturoi 3 roşii bine coapte 1/2 pahar de vin alb sec 200 g telemea sare piper mentă uscată busuioc uscat 100 g caşcaval ras

100 g unt

100 g făină

1 l lapte

Mod de preparare:

Rumeneşti în ulei încins ceapa tocată mărunt şi usturoiul pisat, adaugi carnea şi, când s-a albit, pui şi roşiile, sarea, piperul şi vinul. Laşi la foc mic 30 minute, iei de pe foc, adaugi brânza, menta şi busuiocul şi laşi să se răcorească. Prepari sosul béchamel aşa: topeşti untul într-o cratiţă, iei apoi vasul de pe foc şi pui făina, amestecând energic, să nu se formeze cocoloaşe.

Pui din nou vasul la foc mic şi torni laptele, puţin câte puţin, amestecând energic până se îngroaşă sosul. Într-un vas suficient de mare încât să încapă foile de lasagna fără să se rupă, pui apă la fiert cu puţină sare şi o lingură de ulei. Când clocoteşte, pui foile de lasagna câte 3-4, le laşi 1-2 minute şi le scoţi în strecurătoare.

După ce s-au scurs, într-un vas termorezistent uns şi tapetat cu făină pui un strat de foi (fără să se suprapună), unul de carne, unul de sos béchamel şi continui până termini ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de foi lasagna, peste care presari caşcaval ras şi torni sos. Pui vasul la copt în cuptorul bine încins, aproximativ 40 minute, până se rumeneşte dea supra.

Foto: Pinterest.com