Lasagna cu brânză şi şuncă

Există multe feluri de lasagna, însă noi îţi propunem astăzi o reţetă simplă şi foarte apetisantă cu brânză şi prosciutto, care te va cuceri de la prima degustare.
Ingrediente
8 linguri unt
2 căţei de usturoi pisaţi
1 linguriţă busuioc uscat
1 linguriţă oregano
30 g făină
470 ml lapte
450 ml supă de pui sau legume
120 g mozzarella rasă
100 g parmezan ras
450 g brânză ricotta
200 g caşcaval ras
2 pachete spanac congelat
1 pachet foi de lasagna
115 g prosciutto sau şuncă
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 176 °C. Topeşti untul într-o tigaie. Căleşti usturoiul cu oregano, busuioc, sare şi piper, după gust, 30 de secunde. Adaugi făina şi amesteci 1 minut. Torni treptat laptele şi supa de pui. Laşi să dea în clocot şi amesteci 1 minut. Dai deoparte. Încorporezi mozzarella şi jumătate din parmezan până ce brânza se topeşte şi obţii un sos.
Într-un bol, combini ricotta cu caşcavalul şi spanacul decongelat, scurs şi tocat.Torni o pătrime din sos, uniform, într-o tavă. Acoperi cu foi de lasagna, pregătite după instrucţiunile de pe ambalaj. Presari jumătate din compoziţia cu ricotta şi încă o pătrime din sosul de brânză. Continui cu foi de lasagna. Acoperi cu restul de ricotta şi o pătrime sos. Aşezi ultimul start de foi lasagna şi torni sosul rămas. Presari deasupra parmezan. Aranjezi feliile de prosciutto uniform. Dai la cuptor 45 de minute. Serveşti după ce s-a răcit puţin.
Sursa https://www.halfbakedharvest.com