Lasagna cu carne

lasagna cu carne jpeg

Pregăteşte cea mai bună lasagna cu carne pentru tine şi prietenii tăi. E cea mai bună şi te vei convinge de asta!

Ingrediente pentru lasagna cu carne

1 pachet foi de lasagna 1 piept de pui (sau 400 g carne amestec vită şi porc) 250 ml supă de pui

200 ml suc de roşii

1 ceapă

1 morcov

3 căţei de usturoi

2 linguri ulei de măsline

rozmarin

busuioc

sare

piper

50 g unt

2 linguri făină

200 ml lapte

1 linguriţă nucşoară rasă

sare

piper

200 g caşcaval

Mod de preparare pentru lasgna cu carne

Se toacă pieptul de pui (sau amestecul carne de vită şi porc) şi se căleşte cu puţin ulei, sare şi piper. Când îşi schimbă culoarea, se adaugă usturoiul zdrobit şi supa. Se lasă să fiarbă până scade bine zeama. Se taie legumele mărunt sau se dau pe răzătoarea mare. După ce a scăzut zeama de la carne, se adaugă sosul bolognez, care se prepară prin fierberea înăbuşită a legumelor în uleiul de măsline şi condimentate cu busuioc, rozmarin, sare şi piper, peste care se pune sucul de roşii.

Pentru sosul bechamel se pune untul la încins într-o cratiţă, se adaugă făina şi lapte treptat, amestecând continuu. Se aromatizează cu sare, piper şi nucşoară rasă. Se opăresc foile de lasagna, se scurg de apă şi se aşază un strat într-o tavă dreptunghiulară unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se ung cu sos bechamel, se adaugă din sosul bolognez, apoi se reia

procesul până se termină ingredientele.

Când totul este gata, se pune restul de sos alb, se rade caşcaval deasupra şi se introduce tava la cuptor pentru circa 50 de minute. Şi gata: ai făcut cea mai bună lasagna cu carne!