Lasagna cu carne

Lasagna jpeg

Dacă ieri v-am propus o reţetă de lasagna de post cu ciuperci, azi a venit rândul celor care iubesc carnea şi le prezentăm o reţetă de lasagna cu carne.

Ingrediente pentru lasagna cu carne

500 g carne tocată (amestec vită cu porc) 1 pachet foi de lasagna 2 linguri ulei 500 ml sos de roşii 250 ml supă de carne 400 g telemea 100 g parmezan 2 căţei de usturoi 50 ml vin alb sare piper rozmarin nucşoară

75 g unt

50 g făină

2 ouă

600 ml lapte

sare

piper

Mod de preparare pentru lasagna cu carne

Se căleşte carnea tocată în cele două linguri de ulei încins, se adaugă sare, piper, după gust, şi usturoiul zdrobit. Se adaugă supa de carne şi se lasă să fiarbă circa 10-15 minute. După ce scade toată zeama, se adaugă sosul de roşii şi vinul, continuând fierberea încă 15 minute.

Separat, se căleşte făina în untul bine încins, amestecând permanent, se stinge cu lapte, se condimentează cu sare, piper, rozmarin, nucşoară, după gust, şi se lasă să fiarbă până se îngroaşă.

Se unge, cu unt sau cu ulei, o tavă mare şi mai adâncă, se pune un strat de foi de lasagna opărite şi scurse, se adaugă sos de carne, sos alb, brânză şi se reia ciclul, în aceeaşi ordine, până se epuizează toate ingredientele. Peste ultimul strat de foi se presară parmezanul ras amestecat cu oul bătut. Se pune tava la copt pentru circa 45 de minute. Lasagna cu carne se serveşte caldă.