Lasagna cu carne
Bucătăria italiană este plină de savoare, iar unei porţii de lasagna nu-i poate rezista nimeni.
Ai nevoie de
25 foi lasagna
15 g parmezan
150 g mozzarella
Pentru sosul Bechamel
60 g unt
100 g făină
1 l lapte
sare
nucşoară
Pentru sosul bolognez
50 g ceapă, tăiată mărunt
10 g usturoi zdrobit
1 morcov ras
200 g carne vită tocată
200 g carne porc tocată
15 g busuioc
sare
piper
1 kg roşii în bulion
ulei
500 ml supă vită
Pentru sosul bolognez căleşti, în ulei încins, ceapa, morcovul şi usturoiul, amesteci şi laşi până se înmoaie şi adaugi carnea tocată. O laşi până se rumeneşte, amestecând continuu. Pui pe rând restul ingredientelor şi laşi la fiert. După ce s-au fiert ingredientele opreşti focul şi laşi deoparte.
Pentru sosul Bechamel pui untul la topit într-un vas, apoi adaugi făina, laptele sarea şi nucşoara şi amesteci până când se îngroaşă sosul, amestecând continuu. Dai deoparte.
Prepari foile de lasagna conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Într-un vas aşezi foi de lasagna, apoi sos Bechamel, sos bolognez şi parmezan ras. Porocedezi în acest fel până termini ingredientele şi, la final, presari mozzarella. Dai la cuptor şi ţii până se gratinează lasagna.
Reţetă propusă şi realizată de Andrei Ţandără, bucătar-şef la restauranul Quattro Stagioni.
Foto: Dorin Constanda