Lasagna cu carne

DC  0034 jpeg

Bucătăria italiană este plină de savoare, iar unei porţii de lasagna nu-i poate rezista nimeni.

Ai nevoie de

25 foi lasagna

15 g parmezan

150 g mozzarella

Pentru sosul Bechamel

60 g unt

100 g făină

1 l lapte

sare

nucşoară

Pentru sosul bolognez

50 g ceapă, tăiată mărunt

10 g usturoi zdrobit

1 morcov ras

200 g carne vită tocată

200 g carne porc tocată

15 g busuioc

sare

piper

1 kg roşii în bulion

ulei

500 ml supă vită

Pentru sosul bolognez căleşti, în ulei încins, ceapa, morcovul şi usturoiul, amesteci şi laşi până se înmoaie şi adaugi carnea tocată. O laşi până se rumeneşte, amestecând continuu. Pui pe rând restul ingredientelor şi laşi la fiert. După ce s-au fiert ingredientele opreşti focul şi laşi deoparte.

Pentru sosul Bechamel pui untul la topit într-un vas, apoi adaugi făina, laptele sarea şi nucşoara şi amesteci până când se îngroaşă sosul, amestecând continuu. Dai deoparte.

Prepari foile de lasagna conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Într-un vas aşezi foi de lasagna, apoi sos Bechamel, sos bolognez şi parmezan ras. Porocedezi în acest fel până termini ingredientele şi, la final, presari mozzarella. Dai la cuptor şi ţii până se gratinează lasagna.

Reţetă propusă şi realizată de Andrei Ţandără, bucătar-şef la restauranul Quattro  Stagioni.

Foto: Dorin Constanda