Lasagna cu ciuperci şi dovlecei

lasagna ciuperci dovlecei jpeg

Pentru că e primăvară şi e vremea să profităm de legumele proaspete din pieţe, ne-am gândit la o delicioasă reţetă de lasagna cu ciuperci şi dovlecei, şi alte legume proaspete. La urma urmei îţi poţi pune imaginaţia la încercare pentru orice combinaţie de ingrediente.

Ingrediente pentru lasagna cu ciuperci şi dovlecei

1 pachet foi de lasagna 2 morcovi noi 1 dovlecel 2 ardei graşi roşii 200 g ciuperci albe, proaspete 3-4 căţei de usturoi 3 roşii sare piper ulei

Mod de preparare pentru lasagna cu ciuperci şi dovlecei

Cum se prepară Legumele se curăţă. Morcovii şi dovlecelul se taie rondele, iar ardeiul fâşii. Usturoiul se curăţă şi se pune să se călească primul în ulei. Se potriveşte gustul de sare şi piper. Apoi se adaugă legumele şi se sotează împreună. Ciupercile se curăţă, se taie mai mici sau mai mari, după gust, şi se sotează separat de legume. Foile de lasagna se înmoaie în apă clocotită timp de 2 minute şi se scot cu o spumieră.

Într-o formă termorezistentă unsă cu ulei, se aşază straturi alternative de foi de lasagna, legume călite, ciuperci şi rondele de roşii. Se dă lasagna cu ciuperci şi dovlecei la cuptor pentru 30 de minute.