Lasagna cu legume

1365350312 741lasagna 20cu 20legume jpeg

Ingrediente: 1 pachet foi de lasagna, 1 ardei gras, 2 cepe, 3 morcovi, 1 dovlecel, 3 căţei de usturoi, 200ml supă de legume, 3 linguri ulei, 250g telemea de oi, 150g caşcaval ras Pentru sosul bechamel: 50g unt, 3 linguri făină, 200ml lapte, sare, piper

Mod de preparare:

Număr porţii: 8

Timp de preparare: 60min

Dificultate: medie

Tai legumele bucăţi mari şi le căleşti uşor în uleiul bine încins împreu­nă cu usturoiul zdrobit. Adaugi supa şi laşi totul la fiert până când legumele sunt bine pătrunse. Con­dimentezi cu sare şi piper, după gust. Separat, prepari un sos bechamel din unt, făină, lapte, sare şi piper.

Torni un polonic de sos bechamel într­-o formă de jena, aşezi dea­supra un rând de foi de lasagna, adaugi un strat de legume, felii subţiri de telemea de oi şi repeţi operaţiunea până se ter­mină ingredientele. Ulti­mul strat este din foi de lasagna, peste care torni sos bechamel şi presari caşcaval ras. Introduci forma de jena pentru 25­-30 de minute în cuptor, la foc potrivit.