Lasagna cu pui

Poate că nu eşti obişnuit cu acest fel de mâncare, dar trebuie să ştii că poţi conta oricând pe o lasagna cu pui ca fel principal la o masă reuţită.
Ingrediente pentru lasagna cu pui
10 foi lasagna 500 g piept pui 1 ceapă potrivit de mare 100 g ciuperci 1 căţel usturoi 1 /2 pahar de vin alb sec 250 g suc de roşii sare piper 50 g caşcaval ras
75 g unt
50 g făină
600 ml lapte
1 ou
75 g parmezan
sare
piper
Mod de preparare pentryu lasagna cu pui
Se rumeneşte în ulei încins ceapa tocată mărunt şi usturoiul pisat, se adaugă carnea de pui tăiată cubuleţe şi, când s-a albit, ciupercile tăiate lamele. Se adaugă vinul, sucul de
roşii, sarea, piperul. Se lasă la foc mic 20 de minute, până se fierbe carnea.
Pentru sosul béchamel, se topeşte untul într-o cratiţă, se ia vasul de pe foc, se adaugă făina, amestecând energic, să nu se formeze cocoloaşe. Se pune vasul la foc mic, se toarnă laptele, puţin câte puţin, amestecând bine până se îngroaşă sosul. Se ia vasul de pe foc, se adaugă parmezanul, oul bătut, sare şi piper, după gust. Într-un vas termorezistent se pun
foile de lasagna alternând cu umplutura de carne. La sfârşit se toarnă sosul, se presară caşcaval ras şi se coace în cuptorul încins circa 35 de minute, până când lasagna cu pui se rumeneşte deasupra.