Lasagna cu pui

lasagna cu pui jpeg

Poate că nu eşti obişnuit cu acest fel de mâncare, dar trebuie să ştii că poţi conta oricând pe o lasagna cu pui ca fel principal la o masă reuţită.

Ingrediente pentru lasagna cu pui

10 foi lasagna 500 g piept pui 1 ceapă potrivit de mare 100 g ciuperci 1 căţel usturoi 1 /2 pahar de vin alb sec 250 g suc de roşii sare piper 50 g caşcaval ras

75 g unt

50 g făină

600 ml lapte

1 ou

75 g parmezan

sare

piper

Mod de preparare pentryu lasagna cu pui

Se rumeneşte în ulei încins ceapa tocată mărunt şi usturoiul pisat, se adaugă carnea de pui tăiată cubuleţe şi, când s-a albit, ciupercile tăiate lamele. Se adaugă vinul, sucul de

roşii, sarea, piperul. Se lasă la foc mic 20 de minute, până se fierbe carnea.

Pentru sosul béchamel, se topeşte untul într-o cratiţă, se ia vasul de pe foc, se adaugă făina, amestecând energic, să nu se formeze cocoloaşe. Se pune vasul la foc mic, se toarnă laptele, puţin câte puţin, amestecând bine până se îngroaşă sosul. Se ia vasul de pe foc, se adaugă parmezanul, oul bătut, sare şi piper, după gust. Într-un vas termorezistent se pun

foile de lasagna alternând cu umplutura de carne. La sfârşit se toarnă sosul, se presară caşcaval ras şi se coace în cuptorul încins circa 35 de minute, până când lasagna cu pui se rumeneşte deasupra.