Lasagna cu pui şi ciuperci

Pentru că e început de săptămână şi aş vrea să începem în forţă, m-am gândit să-i răsfăţ pe cei dragi cu o porţie de lasagna cu pui şi ciuperci, un fel de mâncare adus din meniurile italiene direct pe mesele noastre, ale românilor. Am adaptat reţeta de bază şi am făcut tot felul de combinaţii care de care mai apetisante, aşa cum este şi această lasagna cu pui şi ciuperci.
Lasagna cu pui şi ciuperci - Ingrediente (4 porţii)
10 foi lasagna 500 g piept pui 1 ceapă potrivit de mare 100 g ciuperci 1 căţel usturoi 1/2 pahar de vin alb sec 250 g suc de roşii sare piper 50 g caşcaval ras
75 g unt
50 g făină
600 ml lapte
1 ou
75 g parmezan
sare
piper
Lasagna cu pui şi ciuperci - Mod de preparare
Se rumeneşte în ulei încins ceapa tocată mărunt şi usturoiul pisat, se adaugă carnea de pui tăiată cubuleţe şi, când s-a albit, ciupercile tăiate lamele. Se adaugă vinul, sucul de roşii, sarea, piperul. Se lasă la foc mic 20 de minute, până se fierbe carnea.
Pentru sosul béchamel, se topeşte untul într-o cratiţă, se ia vasul de pe foc, se adaugă făina, amestecând energic, să nu se formeze cocoloaşe. Se pune vasul la foc mic, se toarnă laptele, puţin câte puţin, amestecând bine până se îngroaşă sosul. Se ia vasul de pe foc, se adaugă parmezanul, oul bătut, sare şi piper, după gust.
Într-un vas termorezistent se pun foile de lasagna alternând cu umplutura de carne. La sfârşit se toarnă sosul, se presară caşcaval ras şi se coace în cuptorul încins circa 35 de minute, până se rumeneşte deasupra.