Lasagna cu spanac

Iată cum te poţi răsfăţa cu o mâncare absolut delicioasă într-o zi de vară călduroasă!
Ingrediente
4 foi de lasagna 300 g spanac congelat 2 ouă 2 linguri smântână o ceapă 2 căţei usturoi 300 g caşcaval ras sare
un cub de unt
3 linguri de făină
200 ml lapte cald
Cum se prepară
Foile de lasagna se dau într-un clocot şi se lasă la scurs. Se înăbuşă în ulei usturoiul mărunţit şi ceapa tocată mărunt. Se adaugă spanacul, sare şi o ceşcuţă de apă şi se lasă să fiarbă până scade zeama. Se ia vasul de pe foc, se adaugă ouăle bătute şi smântâna, se amestecă bine şi se lasă la răcit. Într-un vas termorezistent se toarnă puţin sos, se pune o foaie de lasagna, se unge cu sos şi se pune un strat de spanac. Se repetă operaţiunea până se termină foile. Deasupra se toarnă restul de sos şi caşcavalul ras. Se coace în cuptorul bine încins 40-50 minute. Pentru sosul béchamel se pune untul în tigaia încinsă, se toarnă făina ploaie şi laptele cald, amestecând continuu, ca să nu se formeze cocoloaşe.