Lasagna cu spanac

Lasagna se pregăteşte foarte repede, este gustoasă, iar umpluturile pot fi diverse, în funcţie de gustul fiecăruia. Astăzi avem la masă lasagna cu spanac.
Ingrediente
1 kg spanac 1 pachet foi lasagna 1 lingură ulei sare piper 150 g telemea 250 ml smântână 150 g caşcaval ras
500 ml lapte
5 linguri făină
50 g unt
sare
nucşoară rasă
Preparare
Alegi spanacul, îl opăreşti şi îl laşi să se scurgă. Îl toci mărunt apoi şi îl potriveşti de sare şi piper. Îl laşi deoparte. Prepari sosul pentru care topeşti untul într-un vas, adaugi făina şi o amesteci repede, repede cu untul. Peste acest amestec torni lapte puţin câte puţin. Amesteci energic, să nu rămână cocoloaşe şi laşi sosul să fiarbă până are consistenţa unei smântâni subţiri. Îi adaugi sare şi nucşoară. Tragi vasul de pe foc, adaugi brânza rasă şi spanacul. Ungi un vas termorezistent şi pui alternativ câte două foi lasagna şi umplutura de spanac. Ultimul strat trebuie să fie obligatoriu de foi. Torni smântâna şi caşcavalul ras şi dai vasul în cuptorul încins aproximativ 45 minute.