Lasagna cu spanac
Congelat sau proaspăt, spanacul poate fi oricând cea mai bună alegere pentru un meniu reuşit.
Dificultate mică Preparare 20' Pentru 6 porţii
Ingrediente
1 pachet foi de lasagna
450 g spanac
200 g brânză ricotta (sau urdă de oi)
100 g mozzarella
100 g parmezan ras
200 ml sos de roşii
200 pulpă de roşii (conservă)
1 ceapă
1 căţel de usturoi
2 linguri ulei de măsline
busuioc şi mentă (uscate)
sare
piper
Mod de preparare
Speli spanacul sub jet de apă rece, îl laşi la scurs, apoi îl opăreşti circa 5 minute în apă cu sare şi îl scurgi din nou.
Toci ceapa şi usturoiul, le căleşti în ulei bine încins până se înmoaie, adaugi spanacul scurs tocat mărunt şi le căleşti 2-3 minute, amestecând mereu, apoi dai vasul deoparte ca să se răcească.
Separat, opăreşti foile de lasagna în apă cu sare şi o lingură de ulei, le scoţi cu paleta şi le laşi să se scurgă, având grijă să nu se lipească una de alta.
Amesteci spanacul cu brânza ricotta (sau urdă de oi) şi mozzarella, condimentezi cu busuioc, mentă, sare şi piper, după gust. Ungi o formă dreptunghiulară cu ulei, aşezi un strat de foi, torni peste ele amestecul de spanac cu brânză, adaugi pulpa de roşii, apoi repeţi operaţia până la epuizarea ingredientelor. Ultimul strat va fi de foi.
Torni peste lasagna sosul de roşii, presari parmezan ras (opţional) şi introduci forma în cuptorul preîncălzit pentru circa 40 de minute. O porţionezi în formă şi o serveşti caldă.
sursa foto: Shutterstock