Lasagna cu spanac

1366645122 3326lasagna 20cu 20spanac jpeg

Lasagna cu spanac e absolut delicioasă. Vă recomandăm să o pregătiţi şi nu veţi regreta.

Ingrediente

1 kg spanac 1 pachet foi lasagna ,1 lingură ulei sare piper 150 g telemea 250 ml smântână 150 g caşcaval ras

Pentru sos

500 ml lapt

5 linguri făină

50 g unt,

sare

nucşoară rasă

Mod de preparare

Alegi spanacul, îl opăreşti şi îl laşi să se scurgă (se poate folosi şi spanac congelat).  Îl toci mărunt apoi şi îl potriveşti de sare şi piper. Îl laşi deoparte. Prepari sosul pentru care topeşti untul într-un vas, adaugi făina şi o amesteci repede, repede cu untul. Peste acest amestec torni lapte puţin câte puţin.

Amesteci energic, să nu rămână cocoloaşe şi laşi sosul să fiarbă până are consistenţa unei smântâni subţiri. Îi adaugi sare şi nucşoară. Tragi vasul de pe foc, adaugi brânza rasă şi spanacul. Ungi un vas termorezistent şi pui alternativ câte două foi lasagna şi umplutura de spanac. Ultimul strat trebuie să fie obligatoriu de foi. Torni smântâna şi caşcavalul ras şi dai vasul în cuptorul încins aproximativ 45 minute.