Lasagna cu spanac şi brânză

Această reţetă de lasagna cu spanac şi brânză este foarte potrivită în weekend când toată familia se va reuni în jurul mesei şi va fi savurată în tihnă. Ingrediente
12 foi de lasagna
1 kg spanac
2 cepe
2 căţei de usturoi
50 g unt
150 g brânză cremoasă
100 g brânză de vaci
200 g şvaiţer
400 ml supă de legume
nucşoară
sare
piper
Preparare
Toci spanacul, ceapa şi usturoiul şi le căleşti în unt, amestecând permanent, până se călesc. Separat, dizolvi brânza cremoasă în supă, adaugi brânza de vaci mărunţită bine,
spanacul mixat şi condimentezi cu sare, piper şi nucşoară, după gust. Aşezi într-o formă termorezistentă unsă cu unt un rând de foi de lasagna neopărite, torni peste ele sosul cu spanac, adaugi alt strat de foi şi continui tot aşa până se termină toate ingredientele. Ultima va fi o foaie de lasagna, peste care presari şvaiţer ras şi introduci vasul la cuptor pentru circa 30 de minute.