Lasagna cu varză
Sezon al verzei de pus la murat, toamna poate veni şi cu această reţetă de lasagna cu varză proaspătă.
Ingrediente
500 g foi lasagna 500 g varză 2 morcovi 2 cepe 200 g brânză de vaci 2 căţei usturoi 2 linguri ulei 3 ouă 250 g caşcaval 250 g smântână 4 linguri seminţe floarea-soarelui sare piper
Preparare
Speli şi tai varza fideluţă. Căleşti în puţin ulei ceapa şi usturoiul tocate mărunt, adaugi morcovii daţi pe răzătoarea mare şi varza. Condimentezi cu sare şi piper şi laşi să fiarbă înăbuşit. După ce au fiert, iei vasul de pe foc, laşi să se răcească şi amesteci cu brânza de vaci. Ungi o tavă de mărimea foii de lasagna cu ulei. Aşezi o foaie de lasagna (foi care nu necesită fierbere), întinzi un strat subţire din amestecul de legume, aşezi altă foaie de lasagna şi continui până termini toate ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie o foaie de lasagna. Presari deasupra caşcavalul ras şi seminţele de floarea-soarelui. Baţi ouăle cu smântâna, condimentezi cu sare şi piper şi torni amestecul peste lasagna. Coci în cuptorul preîncălzit circa 30-40 de minute.