Lasagna cu varză
V-aţi obişnuit cu lasagna cu carne tocată sau cu somon, sau, de ce nu, cu diverse legume. Astăzi, vă propunem lasagna cu varză.
Preparare 70’ Dificultate medie 4 porţii
Ai nevoie de
1 ceapă
4 morcovi
500 g varză
sare
piper
unt (pentru uns)
500 g foi de lasagna
300 g caşcaval
1 linguriţă ulei
mărar tăiat
Pentru sos
2 linguri făină
500 ml lapte
2 linguri brânză fărâmiţată (mai sărată)
1 linguri smântână
1 linguri unt
1 ou
Pentru decor
frunze de busuioc
seminţe de floarea-soarelui
Mod de preparare
Cureţi de coajă şi toci ceapa, iar morcovii îi dai pe răzătoarea mare. Le sotezi în ulei timp de 5 minute. Adaugi varza tocată şi mai laşi pe foc 10 minute, apoi potriveşti la gust cu sare şi piper. Dai deoparte şi amesteci mărarul.
Pentru sos, pui făina într-o tigaie, peste care adaugi untul şi încorporezi. Dacă e nevoie mai pui unt. Torni laptele, amesteci cu smântâna şi cu brânza şi laşi pe foc să „bolborosească“, la foc mic. Dai la o parte şi laşi să se răcorească. Apoi pui oul şi amesteci.
Prepari foile de lasagna conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Aşezi primul strat într-o tavă unsă cu unt. Pui din compoziţia de varză. Apoi torni din compoziţia cu făină şi presari puţin caşcaval răzuit pe deasupra. Pui altă foaie de lasagna şi continui aşa alternând straturile. Ultimul strat este de sos. Laşi la copt 25 de minute, apoi presari caşcaval pe deasupra şi pui şi seminţe de floarea-soarelui. Mai laşi la cuptor încă un sfert de oră. Serveşti caldă. Ornezi, dacă vrei, cu frunze de busuioc.
sursa foto: Profimedia