Lasagna cu varză

Lasagne with Cabbage jpeg

V-aţi obişnuit cu lasagna cu carne tocată sau cu somon, sau, de ce nu, cu diverse legume. Astăzi, vă propunem lasagna cu varză.

Preparare 70’ Dificultate medie 4 porţii

Ai nevoie de

1 ceapă

4 morcovi

500 g varză

sare

piper

unt (pentru uns)

500 g foi de lasagna

300 g caşcaval

1 linguriţă ulei

mărar tăiat

Pentru sos

2 linguri făină

500 ml lapte

2 linguri brânză fărâmiţată (mai sărată)

1 linguri smântână

1 linguri unt

1 ou

Pentru decor

frunze de busuioc

seminţe de floarea-soarelui

Mod de preparare

Cureţi de coajă şi toci ceapa, iar morcovii îi dai pe răzătoarea mare. Le sotezi în ulei timp de 5 minute. Adaugi varza tocată şi mai laşi pe foc 10 minute, apoi potriveşti la gust cu sare şi piper. Dai deoparte şi amesteci mărarul.

Pentru sos, pui făina într-o tigaie, peste care adaugi untul şi încorporezi. Dacă e nevoie mai pui unt. Torni laptele, amesteci cu smântâna şi cu brânza şi laşi pe foc să „bolborosească“, la foc mic. Dai la o parte şi laşi să se răcorească. Apoi pui oul şi amesteci.

Prepari foile de lasagna conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Aşezi primul strat într-o tavă unsă cu unt. Pui din compoziţia de varză. Apoi torni din compoziţia cu făină şi presari puţin caşcaval răzuit pe deasupra. Pui altă foaie de lasagna şi continui aşa alternând straturile. Ultimul strat este de sos. Laşi la copt 25 de minute, apoi presari caşcaval pe deasupra şi pui şi seminţe de floarea-soarelui. Mai laşi la cuptor încă un sfert de oră. Serveşti caldă. Ornezi, dacă vrei, cu frunze de busuioc.

sursa foto: Profimedia