Legume gratinate la cuptor

legume gratinate la cuptor jpeg

Am aşezat cartofii pe mai multe straturi, am pus nişte legume, care mai de care mai gustoase şi aromate (ciuperci, dovlecei vinete) am aruncat usturoi cât să-i dea aromă. Şi uite aşa am pregătit cea mai bună şi simplă reţetă de legume gratinate la cuptor.

Legume gratinate la cuptor - Ingrediente

3 cartofi 1 dovlecel 1 ardei 1 vânătă mică 2 cepe roşii 200 g ciuperci mici 4 căţei de usturoi 80 ml ulei 100 ml supă de legume (sau apă caldă) pătrunjel verde sare piper

Legume gratinate la cuptor - Mod de preparare

Se curăţă toate legumele, se spală. Se taie dovlecelul şi vânăta rondele sau cuburi, ardeiul se taie rondele sau fâşii, cartofii se feliază, cepele se taie bucăţi mari, usturoiul se toacă mărunt, iar ciupercile se lasă întregi. Se amestecă toate legumele, se adaugă pătrunjelul tocat, sare şi piper, după gust, şi se aşază într-o tavă înaltă de cuptor. Se stropesc ingredientele cu ulei, se adaugă supa de legume sau apa caldă şi se pune tava la cuptor pentru 35 de minute. Se consumă calde sau reci.