Lichior de caise

Ingrediente
1 kg caise, 2 l vin alb 4-5 miezuri din sâmburi de caise 800 g zahăr 700 ml alcool alb 2 scorţişoară
Mod de preparare
Cureţi caisele, opreşti sâmburii şi fierbi caisele în vin. Până dau în clocot, spargi sâmburii, scoţi miezurile pe care le mărunţeşti. Îi adaugi apoi peste caisele care fierb cu vin. Laşi să fiarbă 10-15 minute şi apoi adaugi zahărul şi scorţişoara. Tragi de pe foc şi laşi să se răcească.
Torni alcoolul alb. Răstorni apoi caisele cu alcool într-o damigeană de sticlă, astupi şi laşi să stea aşa 4-5 zile, timp în care scuturi damigeana din când în când. După acest timp, strecori conţinutul damigenei, pui lichidul într-o sticlă curată şi ai obţinut lichiorul de caise.