Lipie cu legume şi pui

Sursa foto foodnetwork com  jpeg

O reţetă care să ajute în pregătirea organismului pentru primăvară este cea cu lipie, pui şi multe legume.

De ce ai nevoie pentru lipia cu legume şi pui

2 bucăţi piept de pui - o portocală - o ceaşcă iaurt grecesc - caşcaval afumat - o tulpină ţelină - un sfert de cană seminţe de mac - piper proaspăt măcinat - sare - muştar - frunze de salată - frunze de spanac - 2 lipii tăiate pe jumătate

Mod de preparare al lipiei cu legume şi pui

Se pune pieptul de pui într-o oală cu apă rece şi se adaugă o linguriţă de sare, coajă şi zeamă de la jumătate de portocală. Se acoperă apoi şi se lasă la fiert la foc mare timp de 10 minute, după care se reduce focul la mediu, se dă capacul la o parte şi se lasă să mai fiarbă încă 8 minute. Apoi se scoate pieptul de pui şi se lasă să se răcească.

Coajă de la jumătatea rămasă de portocală se rade într-un castron mare, adăugăm şi sucul şi se amestecă cu iaurtul grecesc, muştarul, ţelina tăiată cuburi, seminţele de mac şi se amestecă. Se adaugă sare şi piper după gust.

Pieptul de pui se rupe fâşii şi se adaugă în fiecare jumtatae de lipe, împreună cu frunzele de salată şi spanac şi câteva linguri de dressing. Pentru o savoare deosebită, se adaugă câteva felii subţiri de caşcaval afumat.

Pentru prepararea reţetei, poţi folosi caşcaval afumat Koliba.

Sursa foto foodnetwork.com