Lipie cu susan
Ce poate fi mai bun decât o bucată de pâine aburindă abia scoasă din cuptor? Când e pregătită de mâna ta, bucuria gustului e şi mai mare. Fă-ţi pofta cu o lipie cu susan!
Ingrediente:
500 g făină 1 vârf de linguriţă de drojdie apă caldă cât cuprinde sare rozmarin ulei, pentru uns 1 pumn de seminţe
Mod de preparare:
Cerni făina şi o laşi la temperatura camerei. Desfaci drojdia în puţină apă caldă şi o laşi să respire. Pui făina într-un vas, torni drojdia şi începi să frămânţi aluatul, turnând din când în când apă caldă. Ai grijă să nu fie prea vârtos. Laşi la dospit aproximativ o oră. Tapetezi o tavă rotundă, pui aluatul de lipie şi mai laşi puţin la crescut, îl ungi şi presari seminţele. Dai la copt şi ţii până se rumeneşte.
Decorezi după gust şi serveşti aceasta lipie cu susan după ce o laşi să respire puţin.
Dificultate mică
Timp de preparare: 3 h
1 lipie