Lipii umplute cu legume şi sos de usturoi

În zilele în care vrei să renunţi la carne, poţi prepara aceste delicioase lipii umplute cu legume şi sos de usturoi.
De ce ai nevoie pentru lipii umplute cu legume şi sos de usturoi
1 castravete
1 roşie
¼ ceapă roşie
¼ ardei
4 linguri măsline kalamata feliate
540 g năut din conservă
200 g iaurt
2 linguri mărar
1 căţel de usturoi
2 linguri zeamă de lămâie
4 foi salată verde
4 lipii
sare
piper
Cum se prepară lipiile umplute cu legume şi sos de usturoi
Razi jumătate din castravete şi-l sărezi, după gust, apoi îl storci şi-l laşi la scurs. Toci jumătatea rămasă şi o amesteci cu roşia tocată, ceapa şi ardeiul.
Scurgi năutul şi-l pasezi cu o furculiţă. Combini castravetele ras cu iaurtul, mărarul, usturoiul pisat, zeama de lămâie, sare şi piper, după gust. Pui 3 linguri de sos în năutul zdrobit şi mai adaugi sare şi piper, după gust, apoi omogenizezi.
Pui pe fiecare lipie câte o frunză de salată verde, întinzi năut, legumele şi sos de iaurt. Rulezi şi, dacă vrei, le încălzeşti puţin într-o tigaie fără ulei.