Locomotivă cu nucă

1365177392 3161locomotiva jpeg

Ingrediente: Pentru blat: 10 ouă 10 linguri zahăr 12 linguri făină 1 esenţă de vanilie 1 praf de copt

Pentru cremă: 400 g unt 300 g zahăr 3 linguri cacao 300 ml lapte 2 linguri amidon 5 gălbenuşuri 1 esenţă de rom

Pentru decor: 200 g frişcă 200 g nucă măcina tă 2 rulouri cu vanilie 1 pachet biscuiţi rotunzi 1 ciocolată neagră jeleuri colorate 300 ml zeamă de compot de ananas

Numar portii: 10 Timp de preparare: 2h 10min Dificultate: mare

Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, adaugi zahărul şi baţi până se to peşte. Pui gălbenuşurile pe rând, esenţa de vanilie şi adaugi făina amestecată cu praful de copt, amestecând uşor de jos în sus. Torni aluatul într-o tavă dreptun ghiulară îngustă şi înaltă, unsă şi tapetată, şi-l coci la foc mic circa 40 de minute.

Amesteci laptele cu gălbenuşurile, amidonul, cacaua, esenţa de rom şi 200 g de zahăr, fierbi până se îngroaşă şi laşi să se răcească. Freci untul spumă cu zahărul rămas, apoi îl adaugi lingură cu lingură în cremă.

Tai blatul în două pe orizontală. O parte o tai în două pe verticală şi bucăţile obţinute le tai pe orizontală în două. Partea cealaltă o tai în două pe orizontală şi va forma baza locomotivei. În siropezi puţin toate bucăţile de blat cu zeamă de compot de ananas şi opreşti ¼ din cremă pentru uns tortul.

Pe o tavă aşezi unul din blaturile mari, ungi cu cremă şi îl pui pe al doi lea. Din cele patru blaturi mici formezi cabina loco motivei, punând cremă în tre ele. Cu un cuţit subţire şi ascuţit „sculptezi” locomotiva ca în imagine.

Îmbraci tortul cu crema oprită şi îl tapetezi cu nucă măcinată. Îl ornezi ca în imagine sau după inspiraţie.