Macaroane cu tofu la cuptor. Reţetă de post

macaroane cu tofu la cuptor jpeg

Tofu este o brânză vegetală, preparată din lapte de soia galbenă închegat, obţinut prin coagulare, şi nu prin fermentare. Soia galbenă furnizează o cantitate mare de proteine, glucide, lipide, vitaminele A şi B, potasiu, calciu, magneziu, fier şi zinc. Cea mai bună modalitate de apăstra tofu la frigider timp de mai multe zile este să-l puneţi într-un recipient şi să-l acoperiţi cu apă. Apoi îl puteţi folosi chiar şi la prepararea acestei reţete de macaroane cu tofu la cuptor.

Macaroane cu tofu la cuptor - Ingrediente (3 porţii)

500 g macaroane 1 pungă legume congelate 500 g brânză tofu ulei sare piper

Macaroane cu tofu la cuptor - Mod de preparare

Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Între timp, pui o tigaie cu 2-3 linguri de ulei pe foc şi torni legumele congelate. Le căleşti câteva minute, al dente. Brânza tofu o pui în blender şi o mixezi până devine cremoasă.

Când pastele sunt gata, le amesteci cu legumele călite, presari sare, piper şi aranjezi jumătate din compoziţie într-o tavă termorezistentă, unsă cu ulei. Pui jumătate din brânza tofu şi peste ea adaugi cealaltă parte de paste cu legume. Deasupra torni restul de brânză cremoasă şi dai la cuptorul preîncălzit aproximativ 30 de minute, până când se rumenesc.