Macrou în aspic

Aspic with Mackerel jpeg

Mesele de Crăciun sunt, de obicei, încărcate cu mâncăruri grele. Pentru aperitiv, în schimb, poţi face acest macrou în aspic.

De ce ai nevoie pentru macrou în aspic

2 bucăţi macrou 120 g morcovi 40 g ceapă 1 l apă 10 g sare 3-4 fire mărar 10 ml oţet de mere 25 g gelatină 5-6 felii lămâi ulei, pentru uns

Cum se face macroul în aspic

Pui la fiert bucăţile de peşte împreună cu morcovii curăţaţi şi feliaţi şi cu ceapa tocată. Adaugi sarea şi când peştele este fiert îl scoţi, îl tai pe jumătate şi îl dezosezi. Scoţi morcovii şi ceapa şi laşi să se răcească apa în care au fiert.

Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o adaugi împreună cu oţetul peste zeama călduţă.

Ungi cu ulei o tavă de cozonac. Pui morcovii, peştele, mărarul, feliile de lămâie şi torni aspicul. Laşi la rece şi serveşti cu mărar.