Madlene crocante

1366884068 2771madlene 20corcante jpeg

Cititoarea noastră Cristina, din Galaţi te îndulceşte astăzi cu madlene crocante.

Ingrediente:

4 ouă, 140 g zahăr, 130 g făină, 125 g unt, 1/2 plic praf de copt, coaja de la o lămâie, 2 esenţe de vanilie, puţină sare

Număr porţii: 2 Timp de preparare: 30 min Dificultate: mică

Mod de preparare:

Untul se topeşte şi se lasă să se răcească. Ouăle şi zahărul se bat spumă. Adăugăm vanilia, sarea şi coaja de lămâie şi amestecăm. Făina se cerne cu praful de copt (pentru o creştere uniformă) şi se adaugă untul (răcit). Se pune aluatul în frigider două ore.

Formele se ung cu unt şi se tapetează cu făină. Se pune aluat în forme şi se coc aproximativ 20 de minute la 180 de grade.