Mâncare de andive
Delicatese în marile bucătării ale lumii, andivele îşi pot găsi locul şi în preparatele tale. Doar sunt atât de savuroase şi de sănătoase!
Ingrediente
4-6 andive 4 linguri ulei 1 lingură busuioc tocat 4 linguri smântână 150 g brânză 2 linguri zeamă de lămâie 100 g miez de nucă sare piper
Mod de preparare
Speli andivele, le stropeşti cu zeamă de lămâie şi le laşi să stea 10 minute la rece, apoi le aşezi într-o formă termorezistentă. Adaugi feliile de brânză între ele.
Baţi într-un bol uleiul, busuiocul tocat, sare şi piper, după gust, amesteci cu smântâna şi torni peste andive. Deasupra, garniseşti cu jumătăţi de miez de nucă şi introduci forma la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. le serveşti imediat.
sursa foto: Photocuisine