Mâncare de cartofi cu carne de porc
Nu ţi s-a întâmplat vreodată să ai poftă de o tocăniţă de cartofi şi să salivezi după ea? Dar să mai pui şi nişte cărniţă? Nouă aşa ne-a venit ideea să-ţi propunem astăzi această reţetă.
Ingrediente
500 g carne de porc 4 cartofi mari 100 g boabe de mazăre verde 1 ceapă mare 2 căţei de usturoi 150 ml supă limpede de legume 2 linguri ulei cimbru rozmarin pătrunjel verde sare piper
Mod de preparare
Se taie carnea cuburi şi se rumenesc uşor, pe toate părţile, în ulei bine încins. Se scot bucăţile de carne deoparte, iar în locul lor se căleşte ceapa tocată mărunt şi usturoiul zdrobit.
Se adaugă cartofii curăţaţi de coajă, tăiaţi cuburi, boabele de mazăre, se pune din nou carnea rumenită, se toarnă supa de legume, ierburi aromate, sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă, la foc mic, circa 25-30 de minute.
Se corectează gustul de sare şi piper, dacă este cazul, şi se pune vasul la cuptor pentru circa 20 de minute până scade lei bine zeama. Se serveşte caldă.
sursa foto Shutterstock