Mâncare de cartofi cu carne de porc

mancare de cartofi cu carne de porc shutterstock 78648448 jpeg

Nu ţi s-a întâmplat vreodată să ai poftă de o tocăniţă de cartofi şi să salivezi după ea? Dar să mai pui şi nişte cărniţă? Nouă aşa ne-a venit ideea să-ţi propunem astăzi această reţetă.

Ingrediente

500 g carne de porc 4 cartofi mari 100 g boabe de mazăre verde 1 ceapă mare 2 căţei de usturoi 150 ml supă limpede de legume 2 linguri ulei cimbru rozmarin pătrunjel verde sare piper

Mod de preparare

Se taie carnea cuburi şi se rumenesc uşor, pe toate părţile, în ulei bine încins. Se scot bucăţile de carne deoparte, iar în locul lor se căleşte ceapa tocată mărunt şi usturoiul zdrobit.

Se adaugă cartofii curăţaţi de coajă, tăiaţi cuburi, boabele de mazăre, se pune din nou carnea rumenită, se toarnă supa de legume, ierburi aromate, sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă, la foc mic, circa 25-30 de minute.

Se corectează gustul de sare şi piper, dacă este cazul, şi se pune vasul la cuptor pentru circa 20 de minute până scade lei bine zeama. Se serveşte caldă.

sursa foto Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg