Mâncare de cartofi cu miel

În piramida, cartoful se situează la acelaşi nivel cu pâinea, fiind bogat în glucide complexe (zaharuri lente), stocate sub formă de amidon. Glucidele complexe contribuie la reglarea glicemiei şi deci au rol în secreţia de insulină. Graţie cartofului, scapi de oboseală şi nici nu stochezi grăsimi inutile. Fibrele, solubile şi insolubile, cu rol în tranzitul intestinal, fac şi ele parte din „zestea“ cartofului cu care vă poftim să preparaţi o gustoase mâncare de cartofi cu miel.
Mâncare de cartofi cu miel - Ingrediente (4 porţii)
700 g coaste de miel 4 morcovi 500 g cartofi 70 g praz 4 căţei de usturoi 1 ceapă mare sare piper chimen
Mâncare de cartofi cu miel - Mod de preparare
Speli coastele de miel, le sărezi şi piperezi, apoi le căleşti pe ambele părţi şi le dai deoparte. Cureţi morcovii şi-i tai cubuleţe. Procedezi la fel şi cu cartofii. Speli şi tai rondele prazul.
Tai mărunt usturoiul şi ceapa, după aceea le căleşti împreună cu prazul. Adaugi morcovii, îi ţii până când se înmoaie uşor, pui coastele, le acoperi cu apă şi le fierbi la foc mediu două ore. Pe măsură ce scade zeama, mai torni puţină apă.
La final, potriveşti de sare şi piper, apoi adaugi chimen şi mai ţii puţin pe foc să se combine aromele.