Mâncare de conopidă cu busuioc
În salată ori în supă, conopida dă o textură şi o savoare deosebite mâncării. Marele avantaj al preparatelor pe bază de conopidă: nu cad niciodată greu!
Preparare 45' Dificultate: 1
Ingrediente
1 kg conopidă
4 roşii
2 linguri pastă tomate
2 cepe
2 ardei graşi
2 linguri ulei
1/2 linguriţă busuioc uscat
frunze de busuioc pentru decor
sare
piper
Preparare
1. Speli conopida, o desfaci bucheţele şi o pui în apă cu sare pentru 10 minute. Ceapa o toci şi o pui la călit în ulei, adaugi ardeii tocaţi mărunt şi laşi până se înmoaie. Adaugi bucheţelele de conopidă, roşiile tăiate în patru şi mai laşi să fiarbă 10 minute.
2. Pui pasta de tomate, busuiocul uscat, sare, piper şi mai dai în câteva clocote. Mâncarea se serveşte caldă, decorată cu frunze de busuioc.
sursa foto: Profimedia