Mâncare de conopidă cu măsline, reţetă de post

Pentru zilele de post, prepară această delicioasă mâncare de conopidă cu măsline. Te vei linge pe degete la cât de bună e.
De ce ai nevoie pentru mâncare de conopidă cu măsline
1 conopidă
100 ml ulei
sare
piper
100 g pesmet
2 căţei de usturoi
100 g măsline kalamata
1 lingură fulgi de ardei iute
pătrunjel
Cum se prepară mâncarea de conopidă cu măsline
Dai drumul la cuptor. Rupi bucheţelele de conopidă, le speli sub un jet de apă rece şi le scurgi. Le amesteci cu 50 ml ulei şi le asezonezi cu sare şi piper, după gust. Aşezi conopida într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor 15-20 de minute.
Separat, încingi 2 linguri de ulei şi prăjeşti pesmetul 2-3 minute, apoi adaugi usturioul şi dai deoparte. Pui măslinele feliate, fulgii de ardei iute şi, dacă mai vrei, sare şi piper, după gust. Presari pătrunjel tocat, adaugi buchetele de conopidă şi serveşti.