Mâncare de conopidă cu măsline, reţetă de post

conopida jpeg

Pentru zilele de post, prepară această delicioasă mâncare de conopidă cu măsline. Te vei linge pe degete la cât de bună e.

De ce ai nevoie pentru mâncare de conopidă cu măsline

1 conopidă

100 ml ulei

sare

piper

100 g pesmet

2 căţei de usturoi

100 g măsline kalamata

1 lingură fulgi de ardei iute

pătrunjel

Cum se prepară mâncarea de conopidă cu măsline

Dai drumul la cuptor. Rupi bucheţelele de conopidă, le speli sub un jet de apă rece şi le scurgi. Le amesteci cu 50 ml ulei şi le asezonezi cu sare şi piper, după gust. Aşezi conopida într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor 15-20 de minute.

Separat, încingi 2 linguri de ulei şi prăjeşti pesmetul 2-3 minute, apoi adaugi usturioul şi dai deoparte. Pui măslinele feliate, fulgii de ardei iute şi, dacă mai vrei, sare şi piper, după gust. Presari pătrunjel tocat, adaugi buchetele de conopidă şi serveşti.

Sursa https://www.fromachefskitchen.com

https://www.fromachefskitchen.com