Mâncare de curcan picantă

Pentru cei care iubesc mâncarea picantă, este momentul potrivit pentru prepararea acestui fel de mâncare.
Ingrediente (4 porţii)
600 g piept de curcan
3 cepe
5 căţei usturoi
3 ardei graşi roşii
1 ardei iute
3 linguri ulei
300 ml supă de legume sau de pui
sare
piper
1-2 linguriţe boia de ardei dulce
2 linguriţe pastă de ardei
2 linguriţe de făină
2-3 ardei roşii iuţi şi pătrunjel verde pentru decor
Mod de preparare
Speli carnea, o usuci pe şerveţele absorbante de bucătărie şi o tai. Cureţi ceapa şi usturoiul, iar ardeii graşi şi pe cel iute îi speli şi îi cureţi de seminţe şi de codiţe.
Tai ceapa şi ardeiul iute mărunt, pisezi usturoiul şi tai ardeii cubuleţe.
Încingi ulei într-o tigaie mai mare, pui bucăţile de carne la prăjit împreună cu usturoiul şi le ţii până când carnea s-a rumenit.
Adaugi ardeii, ceapa, ardeiul iute şi acoperi totul cu supă. Laşi câteva minute, apoi adaugi pasta de ardei. Mai laşi 10-15 minute pe foc. Din când în când poţi încerca pieptul de curcan cu furculiţa să vezi dacă s-a fiert.
Îngroşi sosul cu făina dizolvată în puţină supă rece, condimentezi cu sare şi piper, adaugi boiaua şi laşi la fiert ca să se combine aromele. Serveşti mâncarea caldă cu pătrunjel verde tocat mărunt şi însoţită de ardei roşu iute.