Mâncare de fasole cu cartofi

Vrei să renunţi la mâncărurile grele? Pregăteşte o mâncărică gustoasă de fasole cu cartofi.
Ingrediente 500 g fasole cu bobul mare 1 ceapă uscată 3 fire ceapă verde 3-4 linguri ulei 1 ardei iute sare cartofi natur, pentru servit
Pui fasolea la înmuiat cu o seară înainte. A doua zi, o scurgi şi o pui la fiert într-o oală cu apă. O ţii să dea un clocot, o scurgi, o speli şi o fierbi din nou în apă cu sare. O laşi să fiarbă şi, când începe să se înmoaie, adaugi ceapa tocată.
O mai ţii pe foc aproximativ 30 de minute, o scurgi şi păstrezi 10 linguri din zeama în care a fiert. Încingi uleiul în tigaie, adaugi fasolea, firele de ceapă verde tocate, zeama păstrată şi sare, după gust. Laşi până scade sosul. O serveşti cu ardei iute tocat şi cu cartofi natur.