Mâncare de fasole cu ceapă călită

Preparatele cu fasole uscată sunt binevenite în zilele geroase de iarnă. Fie că alegi să adaugi carne în mancare sau preferi fasolea simplă, gustul este mereu extraordinar.
De ce ai nevoie pentru mâncare de fasole cu ceapă călită
300 g fasole
2 l apă
2 linguriţe sare
3 cepe
2-3 căţei de usturoi
3-4 linguri ulei
piper
ceapă verde pătrunjel
Cum se prepară mâncarea de fasole cu ceapă călită
Pui fasolea la înmuiat peste noapte, acoperită cu apă. Dimineaţa o scurgi, o acoperi din nou cu apă, adaugi sarea şi o laşi să fiarbă până când se înmoaie.
Toci cepele şi le căleşti în tigaie în ulei. Adaugi fasolea şi puţină zeamă, acoperi şi mai laşi să dea câteva clocote. Pui căţeii de usturoi zdrobiţi, condimentezi cu piper după gust şi mai ţii pe foc 2-3 minute.
Serveşti mâncarea cu ceapă verde tocată şi pătrunjel.