Mâncare de fasole cu legume. Reţetă de post
Anotimpul rece abundă, şi mai ales în perioada de post, abundă în reţete cu fasole.
Ingrediente (4 porţii)
500 g fasole 1 ţelină 1 morcov 1 ceapă 1 păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 200 ml suc de roşii 3 frunze de dafin 1 legătură de mărar
Mod de preparare
Laşi fasolea la înmuiat peste noapte. Speli legumele, le cureţi de coajă şi le tai jumătăţi. Le pui la fiert în apa în care adaugi şi frunzele de dafin. Separat, în altă oală, fierbi şi fasolea în câteva ape. Când legumele sunt moi, le scoţi şi le dai deoparte. Păstrezi zeama. După ce fasolea s-a înmuiat uşor, o scurgi şi o pui la fiert în apa în care au fost legumele. Ai grijă ca zeama în care va fierbe fasolea să fie doar atât cât trebuie ca să o acopere. Adaugi sucul de roşii. Laşi câteva clocote. Serveşti când este caldă şi poţi orna cu mărar proaspăt.